Oude sieraden uit een erfenis verkopen voor cash geld

geldAls men te maken krijgt met een overlijden in de familie is dat natuurlijk niet prettig. In beginsel is het natuurlijk een groot verdriet dat moet worden verwerkt. Daarnaast moet er vaak een hoop geregeld worden. Een begrafenis of een crematie en het opzeggen van diverse diensten en andere zaken.

Maar ook moet er een erfenis verdeeld worden. Als het om geld gaat, dan kan dit vaak redelijk eenvoudig worden verdeeld worden over de erfgenamen. Maar wat als er sierden van goud zijn die moeten worden verdeeld? Soms willen mensen deze sieraden behouden om de emotionele waarde te behouden. Maar als dit niet het geval is, dan kunnen deze gouden sieraden worden verkocht aan een inkoper die op basis van de actuele goudprijzen een bod kan doen.

Hoe werkt dat?

Een sieraad dat gemaakt is van goud is altijd iets waard op basis van de goudprijs. Deze goudprijs is overigens op het internet zichtbaar. Voordat men een taxatie gaat vragen bij een dergelijk bedrijf, is het in ieder geval een goed idee om hier al wat voorbereidingen voor te doen. Zo heeft u een idee van het bod dat gedaan kan worden en of het een eerlijk bod is.

Er kan een test gedaan worden voor de hoeveelheid karaat het sieraad precies bevat. Hiervoor wordt er meestal een middeltje gebruikt wat verkleurd als het karaat bereikt is. Ook zijn er geavanceerde apparaten die op basis van röntgen met 99,99% zekerheid kunnen zeggen hoeveel karaat het sieraad bevat.