Met eigen vet grotere borsten?

Het vergroten van de borsten is iets dat in de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen is. Het is een ingreep die vanzelfsprekend de borsten groter kan maken. Dit kan worden bereikt door het inbrengen van implantaten, meestal van silicone. Dit is bij veel mensen wel bekend. Maar wist u dat het ook mogelijk is om de borsten te vergroten door middel van eigen vet? Dit wordt ook wel lipofilling genoemd. In dit artikel een uitleg over hoe dat precies werkt, een borstvergroting via eigen vet is dat dus.

BH
Een vrouwen BH

Eigenlijk is het vergroten van de borsten met eigen vet een transfer van het vet. Er wordt vet op een bepaalde plek van het lichaam weggehaald. Hier wordt liposuctie / liposculptuur voor gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld vet van de buik of dijen zijn. Dit vet wordt vervolgens in de borsten geïnjecteerd en zodoende nemen de borsten in grootte toe.

De omvang van de borsten stijgt met lipofilling redelijk subtiel. Het nadeel (als je het zo wilt noemen) is dat de borsten maar beperkt kunnen toenemen met deze techniek. Bij het plaatsen van implantaten is dit minder het geval. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die juist van te grote borsten af willen. Grote borsten kunnen klachten in de rug, nek en schouders geven. Ook daar is een ingreep voor. Dit is natuurlijk een andere ingreep dan een vergroting. De borstverkleining prijs is hier dan ook anders voor.

Een borstvergroting, met of zonder implantaten, brengt altijd risico’s met zich mee. Het is dan ook belangrijk om hier niet te licht over te denken. Laat u goed adviseren en voorlichten door een arts en overweeg de risico’s.